Over Jan Monkelbaan

Jan Monkelbaan

Jan Monkelbaan is een energieke, creatieve geest die lef en gezond verstand in de juiste verhouding combineert. Als sportman zocht hij de kaders van zijn eigen lichamelijk kunnen op, als arts zet hij zich volledig in bij de begeleiding en behandeling van zijn patiënten. Hij studeerde cum-laude af in Groningen en werd Internist en Maag-,Darm- en Lever arts. Voor ZAMEB coördineert hij het team van medisch specialisten dat ZAMEB inhoud geeft.

Medisch specialist

Na een korte loopbaan in het Noorden van het land werd hij Maag-, Darm en Leverarts in het UMC Utrecht. Een aanstelling bij Defensie gaf hem de mogelijkheid om letterlijk en figuurlijk buiten de deur te kijken. Dit ontwikkelde zijn vermogen om ‘Out of the Box’ te denken en dat paste goed bij zijn ‘Can-Do’ mentaliteit. Medisch specialiseerde hij zich in de ziekten van de lever. In het UMC Utrecht is hij nu medisch manager van de polikliniek MDL en plaatsvervangend opleider. Daarnaast zet hij zich in voor patiënten met voedingsproblemen. Hij onderzoekt en publiceert over speciale technieken waarmee patiënten voeding krijgen toegediend en begeleidt deze patiënten.

Ondernemer

Samen met zijn vrouw is hij op dit moment eigenaar van het prachtige bedrijf mmArt in Zeist. Hij kan zich dan ook met recht arts-ondernemer noemen. Hij is een gedreven arts die op dit moment met een team werkt aan oplossingen en innovaties in de Zorg. Door zijn medische kennis te koppelen aan zijn jarenlange ervaring als ondernemer werkt zijn team aan een aantal belangrijke innovaties zoals het 'Stomach Tube Checker' project en 'Endo Clean & Control'.

ZAMEB

Zorg, Advies, Medische expertise, Educatie en Begeleiding. Dit zijn items in de gezondheidszorg die je normaal in de reguliere zorginstellingen consumeert en die worden vergoed door de zorgverzekeraar. Meer en meer is er behoefte aan om zelf de regie te voeren en te kunnen overleggen met iemand die voor jouw gezondheid of jouw bedrijf aan het werk is. ZAMEB biedt de mogelijkheid om medisch specialisten in te zetten voor je 'eigen zaak'. Op die manier denken wij met jou mee over jouw probleem.

Team

ZAMEB beschikt over een breed netwerk van medisch specialisten die onafhankelijk van elkaar kunnen worden ingezet. Na een intake-gesprek beoordelen we samen met u welk specialisme nodig is voor uw begeleiding of advies.